29 Απρ 2014

29/4: Ενημέρωση για πληρωμές ΤΣΜΕΔΕ, μέρος β'

Σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ ανήρτησε σχετική ανακοίνωση για το θέμα (δείτε παρακάτω). ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ, το γεγονός ότι το ΔΣ του ΕΤΑΑ δεν εχει συμφωνήσει είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και καθιστά την απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ μη εφαρμοστέα για την ώρα. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ εφαρμόζει πλέον ... αισχρές μεθόδους, όπως στην τελευταία συνεδρίαση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την εισοδο στα μελη του ΔΣ που ειναι εκπρόσωποι του ΤΕΕ!!!!)

Η ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ είναι η εξής: "Ενημερώνουμε τους Ασφαλισμένους του Ταμείου, σχετικά με το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τη μη αποστολή των ειδοποιητηρίων, για την πληρωμή των εισφορών Α’ εξαμήνου, επ’ αφορμή της εκκρεμότητας που υπάρχει ακόμα (Απόφαση ΣτΕ για τις αυξήσεις των εισφορών Ν. 3986/ 2011), ότι: Στη Συνεδρίαση με αρ. 317/14-04-2014, η ΔΕ αποφάσισε την παράταση της τυπικής ημερομηνίας 30 Απριλίου μέχρι τις 31/08/2014, απόφαση που έχει τεθεί για έγκριση στο ΔΣ του ΕΤΑΑ, χωρίς αυτό, μέχρι στιγμής, να έχει λάβει σχετική Απόφαση."

Προσωπικά εκτιμώ ότι έτσι ή αλλιώς θα βρεθεί κάποια λύση, αλλά όπως έγραφα και χτες όλα εξαρτώνται τελικά από τις ... αυθαιρεσίες του Υπουργού όπως έχει γίνει η κατάσταση. Πάντως - ως γενική ενημέρωση το αναφέρω - ακόμα και εκπρόθεσμος να θεωρηθεί κάποιος (πολλές φορές το χω καταφέρει...) η προσαύξηση είναι ελάχιστη αν είναι εντός του τρέχοντος εξαμήνου η πληρωμη, οπότε ότι και να γίνει ας μη τρελαθούμε στο άγχος. Δεν ειναι αυτή η λύση βέβαια αλλά καλό είναι να ξέρουμε όλα τα δεδομένα.

Το μόνο που ίσως είναι πιο κρίσιμο είναι για περιπτώσεις που κάποιος είναι σε διακανονισμό και παίζει να του κάνουν θέμα. Όποιοι είστε στην περίπτωση αυτή, αν προλάβετε να πάτε να σε γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ (για να στε σίγουροι) δεν ειναι κακή ιδέα. Από κει και πέρα όμως να ξέρετε ότι ακόμα κι αν σας κάνουν θέμα με το διακανονισμό κάντε μια ένσταση - επειδή αυτή περνάει από το ΤΣΜΕΔΕ κι οχι από το ΕΤΑΑ θα γίνει δεκτή η ενσταση και θα διορθωθεί πιθανή ανωμαλία.

Η κατάσταση είναι φυσικά τραγική - τα παραπάνω είναι τα τελευταία νεά που μάθαμε - θα επανέλθω για ό,τι νεότερο.

Με την ευκαιρία δείτε και τι συμβαίνει σήμερα το πρωί στο ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα:
(και δωρεάν σάουνα προσφέρει το ταμείο μας...)

1 σχόλιο:

Σχόλια: