15 Μαΐ 2013

Επισημη ανακοίνωση για αναστολή αύξησης εισφορών

Έστω και με κάποια καθυστέρηση βγήκε η αναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση/επιβεβαίωση για την (προσωρινη σε πρωτη φαση) αναστολή της αύξησης των εισφορών μας. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

"Μετά από διαλογική συζήτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ στην 228/29-4-2013 συνεδρίαση σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, λήφθηκε η παρακάτω απόφαση: Αναστέλλεται η εφαρμογή της διάταξης περί αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι την έκδοση 
απόφασης του ΣτΕ επί της σχετικής προσφυγής του ΤΕΕ, και με ύψος εισφορών προ της εφαρμογής των αυξήσεων των εν λόγω διατάξεων και προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος αποστολής νέων  ειδοποιητηρίων παρατείνεται κατά δύο μήνες η καταληκτική ημερομηνία της πληρωμής των ασφαλιστικών  εισφορών και συγκεκριμένα έως 30/6/2013. Οι ασφαλισμένοι του Ταμείου, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, μπορούν να απευθύνονται στα ταμεία του Κεντρικού ΤΣΜΕΔΕ καθώς και στα ταμεία των περιφερειακών Τμημάτων, μετά την επικύρωση των αποφάσεων".

Όπως καταλαβαίνετε επιβεβαιώνεται αυτό που σας είχαμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε. Από την άλλη υπάρχει η εκκρεμότητα του τι θα γίνει με όσους ήδη πλήρωσαν τις αυξημένες εισφορές.
Περιμένουμε από τον Πρόεδρο του ΕΤΑΑ πια (ο οποίος έχει δείξει μια απίστευτη αναλγησία ως τώρα) να ανοίξει τα μάτια του και τα αυτιά του και να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα υποστηρίζοντας τις προσπάθειές μας για τη μόνιμη αναστολή των αυξήσεων. Το οφείλει έναντι όλων των ασφαλισμένων του Ταμείου! Να σημειωθεί ότι ο κ. Σελιανάκης είναι υποτίθεται συνάδελφος (Αρχ.Μηχ). Φαίνεται όμως οτι προφανώς μέσα απ τις ακριβοπληρωμένες θέσεις που είχε στο παρελθόν (και στο παρόν) λάβει δεν έχει την παραμικρή επαφή με το τι συμβάινει στην αγορά και στο χώρο των Μηχανικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: