5 Νοε 2013

Νεότερα για εισφορές ΤΣΜΕΔΕ β' εξαμήνου και για τον αντιλογισμό!

Καλά νέα από τις τελευταίες αποφάσεις του ΤΣΜΕΔΕ σε συνέχεια των έντονων πιέσεων που ασκήσαμε:
1. Οι ασφαλιστικές εισφορές του Β΄εξαμήνου του 2013 παρατείνονται, με καταληκτική ημερομηνία την 15/12/2013. Ως εκ τούτου οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται άτοκα μέχρι και την 16η Δεκεμβρίου 2013, στην ΕΤΕ, ATTICA BANK και ΕΛΤΑ (όπως αναγράφεται στο ειδοποιητήριο)
2. Η παράταση του εξαμήνου συνεπάγεται ότι ο ασφαλισμένος χρήζει των ευεργετημάτων που απορρέουν από την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών, ήτοι:
  •  ασφαλιστική ενημερότητα με ισχύ μέχρι την 16/12/2013 (για όσους δεν έχουν διακανονισμό, για τους οποίους διατηρείται η μηνιαία ισχύς)
  •  διατήρηση σε ισχύ των διακανονισμών που έχουν ήδη συναφθεί, δεδομένου ότι τηρούνται οι υπόλοιποι όροι τους,
3. Δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εισφορές του Β εξαμήνου του 2013, μέχρι την 16η Δεκεμβρίου 2013 θεωρούνται τρέχουσες, δεν μπορούν να διακανονιστούν. Την 17η Δεκεμβρίου 2013 μπορεί να υπαχθεί σε διακανονισμό το διάστημα μέχρι και τον Αύγουστο του 2013, με την προϋπόθεση το υπόλοιπο του εξαμήνου (9ος – 12ος) να εξοφληθεί εφάπαξ. Ως εκ τούτου για να διακανονιστεί όλο το Β΄ εξάμηνο του 2013 θα πρέπει να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμος και ο τελευταίος μήνας του εξαμήνου (Δεκέμβριος), ήτοι τον Απρίλιο του 2014.
4. Όσον αφορά το θέμα το οποίο ετέθη από τους ασφαλισμένους του Ταμείου οι οποίοι πλήρωσαν το Α΄ εξάμηνο του 2013 με αυξημένες τιμές, το ΔΣ αποφάσισε: «…. στις καταβολές του επόμενου εξαμήνου της 30/4/2014 να ληφθούν υπόψη και να υπολογιστούν ανάλογα οι αυξημένες εισφορές για όσους κατέβαλλαν το Α΄εξάμηνο του 2013.»

Συνάδελφοι συνεχίζουμε να πιέζουμε για δικαιοσύνη και λογικές αποφάσεις. Δεν είμαστε κατά των μεταρρυθμίσεων - καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα στη χώρα, αλλά δε γίνεται να αποφασίζονται απ την κυβέρνηση αδικαιολόγητες και άνευ οποιασδήποτε λογικής αυξήσεις στις εισφορές, και απαράδεκτες μειώσεις στις παροχές για ένα κλάδο που πληρώνει στο ασφαλιστικό σύστημα πιο πολλά από κάθε άλλον!!!

Σύντομα έρχονται και οι εκλογές του ΤΕΕ - αν θέλουμε να δούμε προκοπή η λύση ούτε είναι να πάμε σε μια διοίκηση ταυτισμένη με το Πρωθυπουργικό γραφείο ούτε όμως και να πάμε σε μια διοίκηση με μόνο σκοπό την αντιπολίτευση.

Το ΤΕΕ και εν συνεχεία το ΤΣΜΕΔΕ χρειάζονται μια διοίκηση που θα βλέπει επιτέλους το Μηχανικό και όχι τα κομματικά γραφεία. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ και προσωπικά ενισχύοντας και συμμετέχοντας σε μια πραγματικά υπερκομματική ανεξάρτητη Συμπαράταξη Μηχανικών που δημιουργείται ως ανάχωμα στις παραπάνω λογικές και στις πρακτικές του παρελθόντος.

Θα επανέλθω με νεότερα και για αυτό και για όποια εξέλιξη σε ΤΕΕ ή ΤΣΜΕΔΕ φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: